Howard Van Dodemont

Productieleider
Howard Van Dodemont

Howard is geboren en getogen in Nijmegen. In zijn jeugd was hij actief stijldanser bij Danscentrum Vermeulen en speler bij de Nijmeegse toneelvereniging Ernst en Luim. Na zijn opleiding tot A-verpleegkundige  verhuisde hij naar Amsterdam om zich daar te specialiseren in de verpleging van patiënten met kanker in het Antoni van Leeuwenhoekhuis en later patiënten met Aids.

Tijdens mijn werk in het Antoni van Leeuwenhoek huis nam hij de draad van het theater weer op en speelde bij de toneelgroep van het ziekenhuis. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en via figuraties, medewerking als acteur op de regieopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool, en een tweejarige opleiding aan De Trap in Amsterdam kwam hij uiteindelijk terecht bij de studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daar studeerde hij in 1998 af met een scriptie over de ontwikkeling van het theateronderwijs in Nederland onder de titel ‘Talent in stilte bloeyende’.

Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als acteur in televisieseries en musicalproducties als Lion King, Tarzan, Hij gelooft in mij, De Tweeling en Soldaat van Oranje, en als regisseur, dramaturg en theaterdocent.

Als regisseur werkt hij met zowel amateur als professionele acteurs, voor theater (toneel, opera en musical) en voor televisie waar het de na-synchronisatie van animatie-films betreft.

Hij heeft zich veel toegelegd op het ontwikkelen van een aantal acteerworkshops, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van de autonome creativiteit van de acteur. Tevens geeft hij op basis van dit principe communicatietrainingen. Sinds 2016 werkt hij als trainingsacteur en trainer voor onder andere De Federatie en De Baak en heeft hij in 2018 zijn eerste eigen solovoorstelling geschreven, De Zittenblijver. Sinds 2021 is hij acteur bij de Theaterroute in Huizen. Dit jaar is hij naast acteur ook hoofd productie bij de Theaterroute.

Terug naar het overzicht

Home Over ons Howard Van Dodemont