Festival de Verhalencamping 16 en 17 juni

In samenwerking met Gasterij ’t Nennetje presenteert Eindeloos Theaterwerk vrijdag 16 en zaterdag 17 juni het gloednieuwe festival de Verhalencamping. De eerste editie heeft als thema: Op Reis. Op het prachtige terrein van camping de Woensberg nemen professionele vertellers je mee op een avontuurlijke reis met hun bijzondere, intrigerende en meeslepende verhalen. 

Aan de hand van een routekaart kies je zelf hoe je reis langs de verhalen verloopt. Genieten met familie en vrienden van een hapje en een drankje, bij een knapperend vuur, ouderwets gezellig jezelf onderdompelen in verhalen op een zwoele zomeravond, dát is de Verhalencamping.

Verhalen en vertellers

De Zittenblijver

Howard van Dodemont vertelt het verhaal van "de Zittenblijver". Een man die droomt van een ander bestaan, maar niet de energie of de moed weet op te brengen om ook daadwerkelijk aan die reis te beginnen. Hij blijft zitten waar hij zit, wachtend op het moment dat het leven voor hem een beslissing neemt. Tot op het moment dat hij beseft dat langer wachten hem nooit verder zal brengen. Dan neemt hij een drastisch besluit.

Howard studeerde theaterwetenschappen aan de UVA en volgde de acteeropleiding aan De Trap in Amsterdam. Hij werkte daarna als theaterregisseur, docent theater en dramaturgie en als trainer/coach in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Als acteur was Howard te zien in televisieseries en theaterproducties waaronder The Lion King, Tarzan, De Tweeling, Hij gelooft in mij en Soldaat van Oranje. Sinds twee jaar is hij nauw verbonden aan de Theaterroute Huizen. In 2019 bracht hij zijn eerste voorstelling De Zittenblijver uit en werkt nu samen met regisseur Johan Verheij aan een nieuwe eigen productie.

De Geheimzinnige Reizigers

Martijn van Will kruipt in de rol van een enigszins vreemde kapper met een mysterieus verhaal. Johan Verheij schreef dit verhaal gebaseerd op de sage “De Eenogige”, die al eeuwenlang in Huizen en omgeving de ronde doet. Een historie met in de hoofdrollen een gierige herbergier, een eenzame oude man en twee geheimzinnige reizigers. Een spannend verhaal, met een onverwachte twist.

Martijn is acteur, zanger, presentator en probeert zijn waaier van werkzaamheden zo breed mogelijk te houden. Hij heeft zich in de loop der jaren bezig gehouden met cabaret (eervolle vermelding Cameretten), theater, theaterdiners, bedrijfsfilms, commercials, acts, stemmenwerk, presentatie, regie en maatwerkproducties, zoals de rol van Berlage bij heropening Beurs van Berlage. Kortom; alles waar zijn stem en spel gebruikt en uitgedaagd worden. Een kleurrijk pallet aan ervaringen van klein en ingetogen tot groots en meeslepend. Martijn speelt dit jaar voor het zevende jaar een belangrijke rol in de Theaterroute Huizen.

Reizen met kinderen

Naast theater en geschiedenis, is reizen ook een grote passie van verteller Johan Verheij. Van Albanië tot Amerika en van Curaçao tot Noorwegen, geen berg is te hoog, geen oerwoud te ondoordringbaar en een reis kan niet avontuurlijk genoeg zijn. Vaak krijgt hij de vraag: Hoe doen jullie dat toch met kinderen? In het verhaal dat hij vanavond vertelt geeft Johan antwoord op deze vraag. Een eigentijdse, muzikale en humorvolle vertelling over een familie op reis, met alle ontroerende momenten en uitdagingen die een reis met een gezin met zich meebrengt.

Johan studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en ging daarna naar de Theateracademie in Amsterdam. Hij acteerde in films en televisieseries maar theater bleef altijd zijn grote liefde. Na een tijdje als acteur gewerkt te hebben, begon hij zijn loopbaan als regisseur bij Stage Entertainment als kinderregisseur voor the Sound of Music. Daarna werd hij regie-assistent bij The Passion en Resident Director bij Beauty and the Beast. Hij maakte de voorstellingen Ontboezemingen en Eindeloos. De laatste jaren is Johan, naast zijn werkzaamheden als acteur, vooral actief als schrijver en regisseur van de Theaterroute Huizen. Het vertellen van verhalen is hem met de paplepel ingegoten door zijn vader die als neerlandicus en verteller werkzaam was.

Toegangskaarten, aanvang, locatie en reserveren

De Verhalencamping vindt plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni van 18.00 - 21.15 uur. De locatie is Camping de Woensberg, Woensbergweg 5, Huizen. 

Toegangskaarten à € 10,- inclusief routekaart zijn te bestellen via: www.hetnennetje.nl.

Voor € 12,50 per persoon extra koop je een kaart voor het kampvuur diner. Dit diner start om 17.00 uur en bestaat uit vlees of vis van de barbecue, een stuk stokbrood dat je zelf bakt bij het kampvuur, salade en een hoorntje met een bolletje ijs van ijssalon De Hoop toe. De prijs van het kampvuur diner is exclusief drankjes. De Hoop en een barista van Huizer Koffiebranderij Kookotte zijn er de hele avond voor ijsjes en de lekkerste kopjes koffie.

Reserveer hier voor het Kampvuur Diner op vrijdag 16 juni.

Reserveer hier voor het Kampvuur Diner op zaterdag 17 juni.

Kijk voor meer informatie over de locatie op www.hetnennetje.nl.

Home Terugblik