Terugblik 2021

Theaterroute zette erfgooiers in schijnwerpers.

In september 2021 vond vijfde editie plaats. Er werd nog lang nagepraat over dit eerste lustrum. Dit feestelijke jaar werd bezocht door bijna 1.500 gasten. Blije gezichten, ontroerde gasten, staande ovaties, het was weer een feest van verbinding.

“Het recht van de Erfgooiers” vond plaats van 13 t/m 18 september 2021

Het gonst en zindert nog steeds in Huizen en Blaricum. In de straten, op schoolpleinen, in winkels, overal wordt nog steeds nagepraat over de Theaterroute dat haar eerste lustrum vierde. Dit feestelijke jaar werd bezocht door bijna 1500 gasten en vele schoolkinderen van drie scholen, die de Kinderroute bezochten, de reacties zijn enthousiaster dan ooit tevoren. Blije gezichten, ontroerde gasten, staande ovaties, het was weer een feest van verbinding. Dankjewel lief publiek, wat fijn dat we voor jullie weer theater mochten maken!

Wij danken onze sponsoren, locatiesponsoren, Vrienden van, alle fantastische vrijwilligers en ons geweldig publiek voor een onvergetelijk lustrum van de Theaterroute Huizen 'Het recht van de Erfgooiers'.

Vijfde editie theaterroute zette erfgooiers in schijnwerpers

In 2021 bestaat de Theaterroute Huizen vijf jaar. Dat is natuurlijk een bijzondere mijlpaal. Daarom vond Stichting Eindeloos Theaterwerk, onder de bezielende leiding van bedenker en maker Johan Verheij, het een goed moment om nog groter te denken en ook over de grenzen van ons mooie dorp te kijken. Dit jaar hebben we daarom nog meer van het Gooi laten zien.

Na het Melkmeisje, de Visser, de Kaasmakers en de Bevrijders speelden in de vijfde editie de Erfgooiers een hoofdrol, met als titel: “Het recht van de Erfgooiers”.

Nieuwe verhalen

De geschiedenis van Huizen blijft een onuitputtelijke bron van verhalen. De historie van de Erfgooiers mocht daarin niet ontbreken en gaf nog meer diepte en ruimte aan de Theaterroute.

Naast voorstellingen over de Erfgooiers, werden er dit jaar ook verhalen verteld over gewone mensen die minder rechten ervaren, excentrieke inwoners die het dorp kleur hebben gegeven en gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis veranderd hebben.

De eindvoorstelling werd ook tijdens deze editie weer ondersteund door een live orkest. Nieuw dit jaar was dat er geen bestaande muziek werd gebruikt, maar dat muzikaal leider en arrangeur, Mark Lippe, speciaal voor de theaterroute geheel nieuwe melodieën had gecomponeerd.

Acteurs

We zijn ongelooflijk trots dat er speciaal voor de Theaterroute weer een grote stoet landelijk bekende acteurs naar Huizen waren gekomen. Daarnaast werd er, zoals elk jaar, weer een beroep gedaan op aanstormend en plaatselijk talent. 

De cast: Bartho Braat, Diana Dobbelman, Marjolijn Touw, Aukje van Ginniken, Rob van de Meeberg, Carolina Mout, Nyncke Bergman, Marloes van den Heuvel, Jurko van Veenendaal, Mark van Welzenis, Sebas Berman, Martijn van Will, Lara Coret, Fabiënne Meershoek, Mischa Verwoert, Julia Bedner, Roon Putuhena en vele anderen.

Home Terugblik Terugblik 2021