Terugblik 2022

We kijken met trots en liefde terug op de Theaterroute 2022, met als titel: 'de slag om de Zuiderzee'. Een editie met wederom verrassende locaties en een verscheidenheid aan verhalen over de rijke historie van het Gooi en Huizen door de eeuwen heen.

De route was tot op de laatste kaart uitverkocht en het publiek, van alle leeftijden en uit verschillende delen van Nederland, reageerde enthousiast op de afwisselende route.

De voorstellingen in vogelvlucht:

“De Dijk”

Het verhaal over het dichten van de Afsluitdijk en de gevolgen die dit had voor de dorpen rondom de Zuiderzee, waaronder Huizen.

“Van Amsterdam naar het Gooi”

Een voorstelling over de trek van Rijke Amsterdammers naar Huizen, waarbij de ontsluiting van het Gooi door de “Gooische moordenaar” een belangrijke rol heeft gespeeld. Met een knipoog naar het verhaal van de Titanic.

“Oekraïne”

Het verhaal van een Huizer jongen, die verliefd wordt op een meisje uit Oekraïne en daardoor wordt meegesleurd in een onwaarschijnlijke oorlog.

“Opgegraven”

Een humoristische voorstelling over de opgravingen die zijn gedaan op de grens van Huizen en Blaricum, in het bijzonder het verdwenen slot Ruysdael.

“De Dudok van Huizen”

Het leven en werk in beeld gebracht van Wygert Kooij, een architect met een visie voor het dorp Huizen. Over schoonheid en dingen die teloor zijn gegaan.

“de Neus”

De laatste dagen, in Huizen, van een bekende crimineel in beeld gebracht. Met humor en een ondertoon van gevaar.

“de dochter van de Smid”

Een waargebeurd verhaal aan de hand van briefwisselingen. Gespeeld op de plek waar deze historie ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

“Mayonna”

De historie van de visconservenfabriek in Huizen, verteld door de laatste directeur aan zijn kleindochter. De teloorgang van een familiebedrijf.

“De slag om de Zuiderzee”

Een muzikale voorstelling, gespeeld op het water bij de Botterwerf. Het verhaal van de tachtigjarige oorlog, de val van Naarden en een groep dappere geuzen uit Huizen, begeleid door een fantastisch orkest, o.l.v. Mark Lippe.

Home Terugblik Terugblik 2022